Marknader...kläder, skor, elektronik :D Ipod :D

Silk Market / Sidenmarknaden - Peking

 

På källarplan hittar du skor, skärp, hand- och resväskor m.m. På första och andra plan säljs mestadels märkeskläder. Var noga med att prova det du köper här så att du inte blir lurad på storleken.På tredje våningen hittar du sidenprodukterna. Slipsar, bordsdukar, traditionella kläder och morgonrockar, underkläder och mycket annat av siden. Här finns också barnkläder och skräddare som syr upp kostymer och klänningar åt turister som oftast betalar lite för mycket. Våning fyra och fem har smycken, pärlor, kinesiskt hantverk och konst, klockor, elektronik m.m. Om du har orkat dig ända hit upp så är du förmodligen ganska trött av alla skrikande försäljare som slitit och dragit i dig. Gå då upp och ta en bit mat på någon av restaurangerna på våning fem och sex.

Adress

朝阳区建国门外大街秀水东街8号

Xiushui Dongjie nr. 8
Jianguomenwai Dajie
Chaoyangmen District

Öppettider

Dagligen 9.00 - 21.00.

Tunnelbana
Linje: 1
station Yong’anli ( utgång a)

 

Yashow - Peking

 


Skor, resväskor och handväskor finns i källarplan. På plan ett till tre säljs mestadels märkeskläder och på tredje plan hittar du också skräddare med ett stort urval av siden- och kostymtyger. Här finns också barnkläder och en del sidenprodukter.

Fjärde plan har lite av varje. Mp3/mp4-spelare och annan enklare elektronik, klockor, pärlor och smycken, lite te och te-tillbehör, kinesiska prydnadssaker och ett ganska stort utbud av leksaker. Här kan du också få ögonbrynen trimmade, naglarna målade och fötterna masserade i den lilla skönhetssalongen som är inklämd längsmed en av väggarna. Priserna är låga och upplevelsen därefter men det kan ändå vara avkopplande efter den långa vandringen upp till denna våning.

Öppettider

Alla dagar 9.30-21.00

Tunnelbana

Linje: 10
Station: Tuanjiehu (förslagsvis utgång A), ungefär 7 minuters gång till Yashow .

Adress

朝阳区工人体育场北路58号

Gongrentiyuchang Beilu 58
Zhaoyang district

 

HongQiao Pärlmarknad / Pearl Market - Peking

 

Trots namnet så har Hongqiao pearl market mer att erbjuda än sina tre våningar med pärlor och smycken. På bottenvåningen finner du en hel del MP3-spelare, digitalkameror, webbkameror, minneskort, DVD-spelare och annan elektronik. Här finns också ett stort urval av armbandsur och även en del sidenprodukter, underkläder, strumpor, maokitsch, fickpluntor m.m.

På den andra våningen hittar du märkeskläder, traditionella kläder, mer sidenprodukter, skor, hand- och resväskor. Många av butikerna här har precis samma saker som sina grannar så det finns goda möjligheter att få ner priset för den som är bra på att pruta.

Den tredje våningen är uppdelad i två delar. Den ena delen har traditionell kinesisk konst, prydnadsföremål, porslin och ätpinnar. I den andra delen börjar pärlmarknaden på riktigt och fortsätter sedan på våning 4 och 5 där butikerna är något mer exklusiva än på plan 3.

Om du har barn så får du inte missa HongQiao toy market som ligger bakom huvudbyggnadens högra sida. I detta hus finns också kontorsmaterial, kinesiska teserviser, röda lyktor och en del enklare sportprodukter.

I maj 2008 öppnade ytterligare en marknad precis bakom HongQiao Pearl Market kallad Tianya HongQiao Jewellery Market. Utbudet är i stort sätt detsamma som originalmarknaden HongQiao Pearl Market.ÖPPET 9-19

    Linje: 5
Station: Tiantan Dongmen (förslagsvis utgång A), ungefär 3 minuters gång till HongQiao Pärlmarknad / Pearl Market.

崇文区天坛东路46号

Tiantan Donglu 46
Chongwen district

 

 

Wudaokou Klädmarknad - Peking

 

I Beijings nordöstra delar finns många universitet och just i Wudaokou-området duggar universitetstudenterna tätt. Därför är Wudaokou Clothing Market mycket populär bland universitetststudenterna och utbudet är anpassat därefter.

Marknaden är inte den största i stan men de två våningarna är packade med kläder, skor och accessoarer. Många av sakerna är av det något hippare/funkigare slaget och du hittar sällan samma kläder i två olika butiker. Förutom kläder kan du på övervåningen få dina naglar målade till en billig penning. Du finner också enstaka udda butiker säljandes t.ex. smycken, solglasögon, planscher, enkel elektronik som hörlurar, mp3-spelare m.m.

 Adress

海淀区北四环中路261号

Beisihuan Zhonglu 261
Haidian district

Öppettider

Alla dagar 9.00-19.00

Tunnelbana

Linje: 10
Station: Xitucheng, ungefär 13 minuters gång till Wudaokou Klädmarknad.

//seyma


Kommentarer
Postat av: Shopping in Beijing

Hej Seyma!



Kul att ni är intresserad av Kina, precis som vi. Det är också kul att se att du hittat till vår webbplats, shoppinginbeijing.com. Du får gärna lägga in en länk under texterna till vår webbplats så att dina besökare kan få uppdaterad information om Pekings shopping. Lycka till med kinaplanerna!



/Shopping in Beijing

2011-11-14 @ 01:57:38
URL: http://www.shoppinginbeijing.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0